Om navnet TAO​ og TAOs historie

Om navnet TAO

Den gamle bog Peter Plys og hans TAO har givet inspiration til navnet TAO. I bogen fortæller Peter Plys om venskab, kærlighed og at lære sig selv at kende.

Peter Plys går også igen i TAOs logo, der er sat sammen af en børnetegning lavet af en af stifter Henriette Hindsgauls sønner, en daværende medarbejder og et citat fra stedets første år.

Der er ikke andre betydninger eller meninger med navnet TAO end referencen til Peter Plys.

TAOs historie

1. maj 2009 startede Henriette Hindsgaul Behandlings- og Opholdsstedet TAO op i hovedhuset på Skullerupholm. Samme dag flyttede institutionens første barn ind.Henover sommeren 2009 blev der stadig malet, sat i stand og bygget videre på en masse ideer til institutionen. Det første barn var med til at få sat præg på stedet og døbte institutionens to første katte; Turbo og Speedy, som flyttede ind i juli. I samme omgang flyttede to kaniner ind, som dette barn også tog imod og fik døbt, Ninka og Ninus.​

Stedet startede med at have 8 børneværelser, hvor der dog hurtigt måtte laves et ekstraværelse, da stedet blev godkendt til en overbelægning. Stedet voksede hurtigt og blev fyldt med både børn og medarbejdere.

1. februar 2012 startede De Unges TAO op i Hovedgaden i Hvalsø, i en stor flot villa midt i byen. Til at starte med flyttede et par børn ind i aflastning i dette hus og noget af personalet fra TAO rykkede til De Unges TAO, for at starte dette op.

Institutionen gik fra at være et hus, til nu at være to afdelinger. Tanken med De Unges TAO er at hjælpe de unge mennesker med at udvikle nogle færdigheder og strategier der giver dem mulighed for selvstædnighedstræning, botræning og støtte i hverdagen til at holde skole, fritidsinteresser og studiejob.

1. august 2014 startede en lille satellit op i Midtjylland – Ikast. Dette består af en ung på fodboldakademi, hvor der er ansat to rollemodeller og fast ugentlig kontakt og besøg af kontaktpædagog fra Behandlings- og Opholdsstedet TAO. Hele denne satellit fungerer godt, grundet fint samarbejde med F.C. Midtjyllands personale og Behandlings- og Opholdsstedet TAO, samt den unges skoletilbud.

I april 2022 blev begge afdelinger slået sammen til at være på TAO og De Unges TAO lukket ned.