Husorden

Velkommen til TAO

Husorden gældende for TAO, her bor du ikke alene. Derfor er der en husorden, der gør det nemmere at bo mange sammen. De voksne på TAO gør alt for at tage hensyn til dig og dine ønsker. Du skal også være med til at holde huset ren og pæn. Da der skal tages hensyn til alle børn og unge, vil du kunne opleve, at der er forskel på jer. Vi har dog denne generelle husorden. Den overholder du og dine besøgende, når i er på TAO.

Aktiviteter

På TAO laver vi mange aktiviteter. Du er meget velkommen til at byde ind med eksempler på aktiviteter, som du synes er spændende, dette gør du på Husrådet.
Man deltager i husets rytme og deltager i de fælles tilvalgte aktiviteter og planlagte ture. Ønsker man ikke at deltage, informerer man senest dagen før, så det kan skrives på ugetavlen, at man ikke deltager.
På de tre obligatoriske ferier, kan man ikke melde fra og blive hjemme, da huset lukker ned i den tid, hvor den planlagte ferie er. Så ønsker man ikke at deltage på denne, skal man i god tid informere og have planlagt, hvor man så er i den tid.
Under måltider og aktiviteter ligger mobiltelefonen i din lomme eller andet sted, så den ikke forstyrrer aktiviteten, da den kan tage din opmærksomhed.

Måltider

Hverdage:

6:50-7:30 Morgenmad
Ca. kl. 12 frokost
18:00-18:30 Aftensmad

Weekender:

8:15-9:55 Morgenmad
Ca. kl. 13 frokost
18:00-18:30 Aftensmad

Sociale aktiviteter

Hver dag er der samling kl. 16- 16.15. Vi taler om dagens planlægning og vender hvordan din dag har været.
Derefter har vi fælles aktivitet, som man kan tilvælge, frem til 17.00
Mandag: Budgetprojekt, Fitness og Forældremøde sidste gang pr. måned
Tirsdag: Udeliv, Børnemøde i lige uger og Husråd i ulige uger.
Onsdag: Gaming og spilledag
Torsdag: Fitness

Morgen

Vi siger godmorgen til hinanden.
Den voksne tænder for internettet kl. 8 i hverdage, i weekender og ferier.

Hvilestund

Når du kommer hjem fra skole, er der tid for dig selv, frem til samling kl. 16.00. Hvor du er på dit eget værelse, slapper af, tager et bad eller læser osv.

Sengetid

På TAO skal alle børn og unge sove trygt om natten i et roligt og stille hus. Om natten er der en voksen der sover på TAO, så hvis du vågner og har brug for en voksen, kan du altid komme dig i det rum, hvor den voksne sover.
Der skal tages hensyn til andre sovende børn i huset efter kl. 20. Der skal være ro på fællesarealer og alle skal være på eget værelse senest kl. 22.00 og 22.30 i weekender. Vi siger godnat til hinanden, inden vi går i seng. Sengetider aftales individuelt med din kontaktpædagog. Den voksne lukker for internettet 22.30, fordi vi gerne vil hjælpe dig til at sove godt om natten, så du er udhvilet til næste dag når du skal i skole.

Værelser

Du får dit eget værelse, når du flytter ind på TAO. Sammen med din kontaktpædagog er du med til at indrette dit værelse. Du skal passe på tingene, og du skal sørge for, at dit værelse er ryddeligt og rengjort, hvor du en gang om ugen får hjælp af en voksen til at rengøre dit værelse. Af respekt for hinanden, går man ikke ind på andres værelser uden tilladelse. Man banker på og afventer svar. Af hygiejne og sikkerhedsmæssige årsager kan den voksne gå ind på dit værelse, og slukke elektronik og lufte ud. Når i besøger hinanden på værelserne, skal i aftale det med en voksen. Hvis du ødelægger husets ting bevidst, skal du erstatte dette. Når man forlader sit værelse, er man enten fuldt påklædt eller iført morgenkåbe af respekt for de andre. Alle har lov til at høre musik og lege på værelserne - det skal dog ikke være til gene for andre. Hvis der ikke svares ved at banke på døren eller den voksne er bekymret, kan den voksne være nødt til at gå ind og se, om du er okay

Rygning, alkohol og euforiserende stoffer

Her på matriklen må der ikke ryges eller dampes.
Alkohol og stoffer er ikke tilladt. Det er forbudt at være i besiddelse af euforiserende stoffer og forbudt at få det bragt af venner eller familie. Hvis dette sker, og det opdages, vil vi anmelde det til politiet, og dine besøgende vil ikke kunne komme og besøge dig mere, og de må ikke færdes på vores område.

Telefoner og andet elektronisk udstyr

Når du bor på TAO, aftales det med din kontaktpædagog, hvordan telefon/mobilaftalerne er for dig. Der er mulighed for, at telefonen ligges i elektronikskabet, til din aftalte sengetid, så du kan få en god nattesøvn. Hvis du mod forventning har glemt at afleverer det, vil den voksne komme til dig og minde dig om det.
Af samme årsag, som stående ovenfor, slukkes internettet om natten, for at sikre en god nattesøvn. Nogle unge har aftalt med sin kontaktpædagog, at de har telefonen om natten og derfor ikke behøver at aflevere den.
Af hensyn til brandfare må elektronik ikke oplades om natten.
Der er mulighed for brug af TAOs børnecomputere.
Man må ikke tage billeder og videoer af andre medmindre i har fået lov.
På TAO passer vi på dig ved at sørge for, at du ser alderssvarende tv.

Turbo

Turbo er vores huskat. Vi fodrer Turbo 2 gange om dagen efter det aftalte skema i køkkenet.
Pga. diverse allergier er Turbo en udekat.
Han skal behandles pænt.

Anton

Anton er vores hushund. Vi fodrer Anton to gange om dagen efter det aftalte skema i køkkenet.

Anton sover om natten i sin hundekurv på personalekontoret og ikke på værelserne.
Anton skal luftes tre gange om dagen og det aftales på husråd, hvem der lufter og fodrer hvornår.
Han skal behandles pænt.

Besøg

Vi synes det er dejligt at du har venner i dit netværk, derfor er det godt, at du kan have besøg og tage på besøg. Det aftales her i huset med en voksen, så det er muligt at overholde de andre aftaler som der er for dig og de andre.
De voksne forventer at besøgende siger goddag og farvel til de voksne.

Personalekontor

På personalekontoret har vi personlige oplysninger på alle børn og voksne på TAO, derfor må børn og unge kun komme ind hvis I inviteres ind.

Sociale værdier

  • Her i huset taler vi pænt om og til hinanden.
  • Vi siger goddag og farvel til hinanden i huset
  • Telefonerne opleves forstyrrende under måltider og aktiviteter. Derfor forventer vi at du lægger telefonen væk under aktiviteter og måltider.
  • Alle deltager i de fælles praktiske opgaver i huset
  • Man holder sig ren og passer sin hygiejne, så det er rart for andre at være sammen med dig.
  • Når vi er sammen på fællesarealerne, er vi det på en måde, så det er rart for alle at være i huset.
  • Ved måltider praktiserer vi bordskik.”