Smartphone i behandlingen​

Behandlings- og Opholdsstedet TAO bruger smartphone i behandlingsmæssige sammenhænge og derfor kan vi tilbyde at betale oprettelse og abonnement for børnene/de unge.

Noget af personalet på TAO har været på kursus i brugen af smartphone som et behandlingsmæssigt hjælpemiddel i dagligdagen. Der vurderes på behandlingskonferencerne om det pågældende barn/ung har behov eller vil have glæde af at få en smartphone som hjælpemiddel. Der lægges en personlig googlekalender ind på telefonen af personalet, som kan hjælpe barnet/den unge med bl.a. at huske, hvad de skal eller piktogramrækkefølge.

​​En voksen kan lægge alle aktiviteterne ind og løbende opdatere dem, også på afstand, således at barnet/den unge hele tiden kan holde sig til strukturen.

Dog skal børnene/de unge, der er fyldt 16 år, selv betale halvdelen af udgiften. Dette som et led i økonomi og budget forståelse som der også arbejdes med.

Smartphone indgår også som et vigtigt element i deres hverdag, i øvelsen af den sociale kontakt med netværk og venskaber, samt en øvelse i at håndtere at have både optager(video og diktafon) og kamera, som en samtalemetode og i forbindelse med de sociale medier.

​​På TAO har teenagere(13-19 år) lov at have smartphone, og så vurdere personalet på behandlingskonferencerne, om der er nogle af de yngre børn, der kunne have glæde af smartphone som et hjælpemiddel.

Behandling- og Opholdsstedet TAO

Skullerupvej 36

4330 Hvalsø

De Unges TAO

Hovedgaden 38A
4330 Hvalsø