Fælles aktiviteter

Se vores fællesaktiviteter

​Hver dag er der fælles aktiviteter i huset, som der kan se sådan her ud;

  • Mandag er der leg og bevægelse, hvor man er kreativ med alt muligt forskelligt, som de voksne har planlagt.
  • Tirsdag er udelivsdag, hvor vi laver mad over bål. Dette gør vi hver dag hele året rundt. Uanset om det er regnvejr, solskinsvejr, snevejr, stormvejr, frostvejr er vi altid ude, da vi har en dejlig, stor og flot bålhytte.
  • Onsdagene er temaet ”Fra jord til bord”. Her planter vi og dyrker vores egne grøntsager. Vi har et kartoffelbed og højbede, hvor alle er med ude at så og passe dem. Vi elsker at spise alle de grøntsager vi har dyrket. Når det er vinter, laver vi syltetøj, medisterpølse og leverpostej, som alle er med til at lave fra bunden af.
  • Torsdagens aktivitet hedder ”Foreningsliv og Fair Play”. Her lærer vi de forskellige sportsgrene at kende og de regler der gælder for de sportsgrene. Vi lærer også om Fair Play og om, hvor vigtigt det er at lytte til træneren. Nogle gange bliver man så glad for en sport, at man kan undersøge med sin kontaktpædagog, om man må gå til dette. Vi har spillet håndbold, fodbold, volley, hockey, badminton m.v.
  • Fredag er rengøringsdag. Her er alle efter skole med til at gøre rent i huset. Vores husmor har på forhånd gjort en del rent, men har lavet en plan over, hvad vi skal hjælpe med, så vi kan blive gode til at gøre rent selv. Dette kan f.eks. være at ordne badeværelse, støvsuge, vaske gulv, m.m. Om aftenen er der ALTID Disney sjov med fredagsslik, som vi efter aftensmaden gør klar.

Alle hverdagsaftener holder vi teenagertid. Her har vi emner og tematikker, som er relevante og interessere teenagere, f.eks. læring om krop og sundhed, færden på sociale medier, mobning, økonomi, kærester, køn og grænser mv.

I weekenderne er vi også længere oppe og nyder ofte en god film sammen eller ser X-factor. 

I weekenderne har vi også temaer. Det vil sige, at vi hver weekend har nogle aktiviteter, hvor temaet går igen gennem hele weekenden, så man har tid nok til at gøre det helt færdigt. Det kan være temaer som LEGO, hvor vi leger med LEGO og afslutter med at tage i LEGOLAND. Bagetemaer, hvor vi bager en masse og laver retter, hvor man bruger dej. Harry Potter-tema, hvor vi laver udsmykning og tager på tur til Hogwarts og spiller Quidditch.

Aftensmaden er man med til at lave på TAO. Hver mandag kommer der en ugeplan op med, hvad vi skal have at spise. Børnene og de unge kan være med til at bestemme, hvad menuen skal består af, ved at ønske dette til vores husmor. Meget af maden laver vi fra bunden af og som sagt, bruger vi så meget som muligt, vores egne grøntsager og æg.

I hverdagen bliver der læst godnathistorie for de fleste. Her sidder man samlet i stuen og hører historie i 15 min, inden man skal i seng.

Behandling- og Opholdsstedet TAO

Skullerupvej 36

4330 Hvalsø

De Unges TAO

Hovedgaden 38A
4330 Hvalsø